Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΕΑΚ ΧΙΟΥ Συμπαράσταση στους απεργούς δασκάλους

Οι άνθρωποι που η κοινωνία τους έταξε να δώσουν τα πρώτα φώτα της μόρφωσης στα παιδιά μας βρίσκονται σε πολυήμερο απεργιακό αγώνα.
Αγώνα έντιμο, που αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών προβλημάτων της χώρας και όχι στενά συντεχνιακά συμφέροντα όπως οι ανέντιμοι της Κυβέρνησης διατείνονται.
Της Κυβέρνησης που έχει ανοίξει μέτωπο ενάντια στο σύνολο των κοινωνικών κατακτήσεων. Όπως κοινωνική κατάκτηση είναι η δημόσια παιδεία που οι έλληνες δάσκαλοι –οι χαμηλότερα αμειβόμενοι από όλους τους ευρωπαίους συναδέλφους τους- με τον αγώνα τους υπερασπίζονται.
Ο αγώνας των δασκάλων πρέπει να είναι νικηφόρος. Η συμπαράσταση όλων μας πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ειδικά εμείς που στο Νομό μας κατέχουμε την πρωτιά στην οικονομική αφαίμαξη για την παραπαιδεία.
Καλούμε τον κ. Λαμπρινούδη να σταματήσει τους ευχαριστήριους ύμνους για τα ψίχουλα που οι κυβερνητικοί εγκάθετοι στην Περιφέρεια στέλνουν στο Νομό μας για την παιδεία και να συμπαραταχθεί με τον αγώνα των εκπαιδευτικών μας. Είναι το στοιχειώδες που ο θεσμικός ρόλος του επιβάλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου